Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

2ο Περιμένουμε ή προετοιμάζουμε τον ένα Καλλικράτειο Δήμο

Όμως το ξεκίνημα για το πέρασμα σε ΕΝΑ ΔΗΜΟ, πρέπει να αρχίσει από τώρα.
Χρέος των υφισταμένων δημοτικών Αρχών και αρχόντων, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, είναι να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη προετοιμασία του Δήμου τους για το πέρασμα στο νέο, υπό δημιουργία Δήμο. Πριν αρχίσει ο διάλογος για τα ψηφοδέλτια,ας αρχίσει ο δημόσιος διάλογος για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πού πρέπει να ακολουθήσει ο νέος Δήμος. Ας αρχίσει ο διάλογος για την αξιοπιστία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τι πρέπει να γίνει ώστε το νέο ξεκίνημα να μην κουβαλάει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τι πρέπει να γίνει για την αριστοποίηση των εσόδων διαφάνεια, τον περιορισμό της σπατάλης, για την αξιοποίηση της τεράστιας δημόσιας και δημοτικής περιουσίας για την αναπτυξιακή στρατηγική του νέου Δήμου. Για την εδραίωση σχέσεων εκτίμησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και τις Δημοτικές υπηρεσίες τον πολίτη και τις Δημοτικές αρχές.

Η Απογραφή της Πραγματικότητας


Η πλήρης απογραφή της πραγματικότητας κάθε Δήμου, η καταγραφή του απασχολούμενου ανθρώπινου δυναμικού, οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις του κάθε Δήμου , τα εν εξελίξει έργα. Η κατάσταση των δικτύων και των υποδομών, η κατάσταση της οικονομίας, ιδιαίτερα στους δύο βασικούς τομείς, αγροτικό και τουριστικό.
Πριν προχωρήσουμε στην όποια εκλογική περίοδο πρέπει η Κερκυραϊκή κοινωνία να γνωρίζει .Για να προχωρήσουμε σε μια νέα αρχή διαφάνειας θα πρέπει το πέρασμα από το χθες, στο αύριο, να γίνει με διαφάνεια. Πρέπει να γνωρίσουμε ποιοι και πόσοι Δήμοι έχουν προχωρήσει στο Διπλογραφικό σύστημα, ποιοι όχι.
Πόσο χρόνο χρειάζεται για την οργανική ενοποίηση της κατακερματισμένης τοπικής μας αυτοδιοίκησης; Ποια η πραγματική κατάσταση κάθε Δήμου.

Η ΤΕΔΚ ως μοχλός προετοιμασίας

Η ΤΕΔΚ μπορεί και πρέπει ,να λειτουργήσει ως μοχλός, ως δύναμη, ως μηχανισμός προετοιμασίας για το πέρασμα στον ένα Δήμο. Ως τοπική κοινωνία δεν δικαιούμαστε να χάνουμε χρόνο.
Η αριστοποίηση των αποτελεσμάτων του ενός Δήμου θα καταστεί πραγματικότητα στο βαθμό που δεν αφήνουμε τα πράγματα στη τύχη τους και στο καιρό.
Μια πραγματική παράδοση προϋποθέτει ακριβή καταγραφή. Ο Νέος Δήμος θα μπορέσει να περάσει στην ανάληψη της ιστορικής του ευθύνης, να λειτουργήσει αναπτυξιακά αν του δώσουμε την ευκαιρία. Αν δεν ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο προσαρμογής, αν δεν το παγιδέψουμε από το ξεκίνημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: