Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ο Κερκυραίος Φώτης Προβατάς στο Δήμο Αθηναίων




Ο Κερκυραίος Φώτης Προβατάς στο Δήμο Αθηναίων

Ο Φώτης Προβατάς αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του Αλέξη Τσίπρα στη δημοτική παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης», μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣΥΝ από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων λόγω της εκλογής του ως βουλευτή Α’ Αθήνας και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Προβατάς θα ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα 19/10, αφού έδωσε τον -καθιερωμένο για τους εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης- πολιτικό όρκο που προβλέπεται στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα: «Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Μάλιστα, όπως σημειώνει η «Ανοιχτή Πόλη», η πράξη αυτή δεν συνιστά δήλωση θρησκευτικής πεποίθησης ή μη, αλλά εκδήλωση της αντίληψής μας για την ανάγκη διαχωρισμού της κοσμικής δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας από την πνευματική θρησκευτική λειτουργία της εκκλησίας.

Μετά από συνεδρίασή της, η Συντονιστική Γραμματεία της δημοτικής κίνησης όρισε νέο επικεφαλής, το δημοτικό σύμβουλο Ρήγα Αξελό
Ο Φώτης Προβατάς υπήρξε Στέλεχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ και της προδικτατορικής ΕΦΕΕ.
• Κατά τη δικτατορία, στην παρανομία και στη φυλακή ως στέλεχος του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.
• Μεταδικτατορικά, εκλέγεται Αντιδήμαρχος Αθηναίων.
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, της ΕΑΡ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
• Υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος-Εκδότης της ΑΥΓΗΣ, Πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-1974 και Γενικός Γραμματέας των «Φίλων ΑΣΚΙ».
Ο Φώτης Προβατάς συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: