Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Aναβάθμιση της υγείας μέσω των νέων τεχνολογιών


Για να μαθαίνουμε !!! Τρίκαλα: αναβάθμιση της υγείας μέσω των νέων τεχνολογιών

Στην τελική φάση διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. εισέρχεται η κοινή πρόταση της e-trikala A.E., της ΔΕΚΑ Τρικάλων και του Οργανισμού ΚΑΠΗ του δήμου Τρικκαίων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΙNDEPEDENT για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η συγκεκριμένη πρόταση επιλέχθηκε να συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. μαζί με άλλες 2 προτάσεις, μετά από σχετικό διαγωνισμό με 32 συνολικά προτάσεις από όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα ΙΝDEPEDENT θα είναι το δεύτερο που θα υλοποιήσει ο δήμος Τρικκαίων, καθώς συμμετέχει ήδη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ISISEMD για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τηλεπρόνοιας ασθενών με άνοια στα πλαίσια του call PSP-ICT (Pilot B).

Όπως εξηγεί ο γιατρός του Ιατροκοινωνικού Κέντρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας Τρικάλων (ΔΕΚΟΜΕΤ) και υπεύθυνος εφαρμογών e-health Γιώργος Δαφούλας, μέσω του ΙNDEPEDENT και με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., τα επόμενα 3 χρόνια θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων στο δήμο Τρικκαίων προς τους ηλιωμένους και χρόνιους ασθενείς με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ενιαίος ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος, ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα και portal για τις υπηρεσίες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, των ΚΑΠΗ και του προγράμματος τηλεπρόνοιας, ενώ θα αναβαθμιστεί η υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με νέα υπηρεσία τηλεσυνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: