Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Σκουπίδια και ενέργεια - Καναδάς



ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΕΣΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΩ !
Η Οττάβα θα κατασκευάσει την πρώτη εγκατάσταση αεριοποίησης στη Βόρεια Αμερική για τη μετατροπή στερεών αποβλήτων σε ενέργεια.

Οι εγκαταστάσεις αεριοποίησης που μετατρέπουν τα αστικά απόβλητα σε ενέργεια και τα υποπροϊόντα μπορούν να οικοδομηθούν χωρίς άδεια και σε μεγάλο αριθμό, σύμφωνα με την Καναδική εταιρεία ανάπτυξης PlascoEnergy. Η νέα ενεργειακή εγκατάσταση αποβλήτων που θα μετατρέψει 400 μετρικούς τόνους απορριμάτων ανά ημέρα σε 21 μεγαβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας - αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για 19.000 σπίτια. Αντί της καύσης των απορριμμάτων για την παραγωγή θερμότητας όπως με έναν αποτεφρωτήρα, ο μηχανισμός που προτείνεται από την ομάδα PlascoEnergy της Οττάβας βασίζεται σε φανούς ηλεκτρικού πλάσματος που εξαερώνουν τα αστικά απόβλητα και επιστρατεύουν το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Λίγες εγκαταστάσεις αποβλήτων ενεργειακής αεριοποίησης έχουν κατασκευαστεί στην Ευρώπη και την Ασία, όπου η υγειονομική ταφή είναι δυσκολότερη και η ενέργεια ιστορικά ήταν πιο δαπανηρή. Αλλά η εγκατάσταση της PlascoEnergy θα είναι η πρώτη μεγάλη δυνατότητα του είδους της στη Βόρεια Αμερική. Η αποδοτικότητα της εταιρίας εξαρτάται από την ικανότητά της να χρησιμοποιεί μια διαδικασία ψυκτικής αεριοποίησης σε χαμηλότερο κόστος, καθώς επίσης και να διασφαλίζει ισχυρά έσοδα με την απόθεση τελών στην αυξανόμενη ενέργεια.

Η έγκριση της PlascoEnergy σημάδεψε μια σειρά θετικών εξελίξεων των πρόσφατων προγραμμάτων αεριοποίησης αποβλήτων των τελευταίων εβδομάδων. Τον περασμένο μήνα, η Χαβάη δέσμευσε $100 εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τις εγκαταστάσεις ενεργειακών αποβλήτων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία φανών από ηλεκτρικό πλάσμα. Εν τω μεταξύ, στη Βοστώνη άρχισε η επιτυχής εκκίνηση της πιλοτικής εγκατάστασης των 10 μετρικών τόνων ανά ημέρα που χρησιμοποιεί την τήξη σιδήρου για την αποσύνθεση των αποβλήτων.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις αεριοποίησης λειτουργούν με την υπαγωγή των αποβλήτων σε ακραία θερμότητα εν την απουσία του οξυγόνου. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα απόβλητα αποσυντίθονται για να παραγάγουν ένα μίγμα υδρογόνου και μονοξειδίου του άνθρακα που ονομάζεται syngas το οποίο μπορεί να καεί στους στροβίλους και στις μηχανές. Αυτό που έχει συγκρατήσει η τεχνολογία στη Βόρεια Αμερική είναι το υψηλό λειτουργικό κόστος. Οι εγκαταστάσεις πλάσματος, που χρησιμοποιούν ισχυρά ηλεκτρικά ρεύματα για να παραγάγουν ένα πλάσμα υψηλής θερμότητας που καταλύει την κατανομή των αποβλήτων, καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που αποφέρουν. Κατά συνέπεια, το επίκεντρο των εγκαταστάσεων αεριοποίησης πλάσματος απλά έχει να καταστρέψει τα επικίνδυνα απόβλητα.

Η PlascoEnergy άρχισε την αεριοποίηση των αστικών στερεών αποβλήτων πριν από πέντε χρόνια, όταν καθόρισε μέσω της προσομοίωσης ότι οι ψυκτικοί φανοί πλάσματος θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά. " Η PlascoEnergy δοκίμασε τα μοντέλα των πέντε μετρικών τόνων ανά ημέρα στις πειραματικές εγκαταστάσεις στο Castellgali στην Ισπανία Τον Ιανουάριο, η εταιρία άρχισε ευρείας κλίμακας δοκιμές 100 μετρικών τόνων ανά ημέρα σε εγκαταστάσεις επίδειξης που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την πόλη της Οττάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: