Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Παιχνίδι με τις Μπάλες





Στο Άλσος της Γαρίτσας κάθε απόγευμα χειμώνα καλοκαίρι πολλά χρόνια τώρα συμπολίτες μας απολαμβάνουν μετέχοντας στο παιχνίδι με τις Μπάλες .
Επειδή είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ηρεμία υπομονή και πολύ χρόνο οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι είναι στην [πλειοψηφία τους άτομα μεγαλύτερης ηλικίας }. Αυτή η ασχολία είναι μια ωραία συναναστροφή με πολλούς φίλους που απολαμβάνουν την φύση, σε ωραίο περιβάλλον ,μακριά από τους καπνούς και την καθιστική ζωή του παραδοσιακού καφενείου .
Δυστυχώς πέρασε και η τρίτη φορά που ασχολήθηκα με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης {10 χρόνια τώρα }και γνωρίζω πολύ καλά ότι όλοι οι υποψήφιοι Συνδυασμοί ,όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πέρασαν από τον συγκεκριμένη περιοχή ,υποσχέθηκαν ότι ο χώρος θα ευπρεπιστεί θα οργανωθεί έτσι όπως οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν .αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει .
Μεταξύ μας δεν χρειάζεται και πολλά πράγματα μια οριοθέτηση και μια σειρά από οικολογικές απλές ξύλινες κατασκευές που θα ταίριαζαν περίφημα με το άλσος ,αφού άλλωστε όλα αυτά τα μικρά γηπεδάκια στην Σκανδιναβία στην βόρια Ιταλία και την Γαλλία όπου το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι μέσα σε μικρά άλση σε καταπράσινες πλατείες όπου ταιριάζουν απόλυτα .
Τώρα το πότε θα γίνουν μια τέτοιου είδους παρεμβάσεις ο καιρός θα δείξει! Γεγονός όμως είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στον χώρο τους έμαθαν καλά τι σημαίνει σταθερή αναξιοπιστία των εφήμερων πολιτικών, έχουν βουλώσει τα αυτιά τους και γυρίζουν διακριτικά και με ελαφριά αποστροφή την πλάτη τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: